Kost dat?

WAT Kost dat? Bij Autobedrijf Ista!

Via deze site kunt u direct uw kosten inzien, exact voor uw auto door het invoeren van het kenteken.
Gewoon bij uw eigen garage, betrouwbaar en betaalbaar onderhoud voor alle merken auto's.

 

 

Uw voordelen bij kost dat? Bij Autobedrijf Ista:

Direct een offerte in beeld, duidelijkheid en transparantie in prijzen voor reparatie en onderhoud,
direct online een afspraak inplannen, 24 uur per dag bereikbaar en prijsgarantie op de offerte.

Om scherpe prijzen aan te biedOp de automatische offerte staat ook welke onderdelen vervangen worden en vaak ook van welk merk.
en gebruiken we onderdelen die gelijkwaardig zijn aan de originele fabrieksonderdelen

 

 

Veelgestelde vragen over kost dat?

 

Wat is Kost dat?

Autobedrijf Ista in Oosterland heeft het concept "Kost dat? toegevoegd aan de al bestaande bedrijfsactiviteiten. Kost dat? is een samenwerkingsverband met een grote landelijke onderdelengrossier.

Wat is het voordeel van Kost dat?

Deze samenwerking maakt het mogelijk om direct een offerte uit te brengen voor onderhoud of reparatie van alle automerken met daarbij de juiste onderdelen, voor consumenten die prijs stellen op uitstekende service tegen een scherpe prijs. Deze voordelen zijn dus voor iedereen!


Hoe werkt het precies?

Op deze pagina bieden wij onze klanten een duidelijk systeem van onderhoud aan. U bepaalt zelf welke vorm van onderhoud of reparatie u wilt en welke extra onderhoudswerkzaamheden u wilt laten uitvoeren. Het systeem geeft dan direct aan voor welk bedrag die werkzaamheden gedaan kunnen worden.


Komen er op de werkplaatsfactuur geen extra onverwachte kosten bij?

Nee, wij doen het door u afgesproken werk voor de afgesproken offerteprijs. In de offerte staat duidelijk wat de werkzaamheden zijn, maar let wel op de tips onderaan de offerte, zo komt u dus niet voor onverwachte verrassingen te staan.


Maar, wat als er toch extra mankementen worden aangetroffen?

Als wij mankementen of reparatiepunten aantreffen tijdens de uitvoering van uw opdracht, wordt dat natuurlijk aan u verteld en een advies met prijsopgaaf gedaan. We zullen echter nooit zonder uw toestemming extra werkzaamheden uitvoeren en/of extra kosten doorberekenen.


Hoe komt het dat de prijzen zo gunstig zijn?

Met dit concept kunt u als klant kiezen voor de controlepunten en werkzaamheden die u aan uw auto wilt laten uitvoeren. 
In het Kost dat? Onderhoudssysteem wordt uw auto vooraf geïnspecteerd en op basis daarvan wordt met u besproken of er extra werkzaamheden noodzakelijk zijn. Extra onderdelen worden alleen vervangen als dat nodig is( na uw toestemming) en alleen dan betaalt u daar ook voor. Het Kost dat? Onderhoudssysteem is daarmee goedkoper dan het officiële fabrieksonderhoud omdat het beter aansluit bij de onderhoudsbehoefte van uw auto.


Bij de fabrieksbeurten van mijn automerk worden meer onderdelen vervangen.

Dat klopt, het officiële onderhoud zoals de fabrikant dat voorschrijft is op basis van eigen ervaringen, wereldwijd.  Elk automerk heeft eigen richtlijnen voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Dat betekent dat er onderdelen preventief worden vervangen, op basis van de ervaringscijfers van het merk. Deze manier van onderhoud maakt het wel duurder.


Geeft de Kost dat? manier dan geen problemen?

Nee, het individuele rijgedrag en de manier waarop een consument met zijn auto omgaat en hoeveel kilometers hij rijdt is natuurlijk van invloed op de slijtage van bijvoorbeeld bougies of de conditie van het luchtfilter. Het kan dus zijn dat de fabriek adviseert om deze te vervangen, terwijl dat in uw auto misschien eigenlijk niet nodig is. Dat maakt de officiële fabrieksbeurten dus goed, maar ook duurder. Om problemen te voorkomen is het natuurlijk wel belangrijk om onze extra adviespunten op te volgen en te laten uitvoeren.


Mijn auto heeft nog fabieksgarantie, kan ik dan het Kost dat? concept laten uitvoeren?

Voor auto’s die nog in de periode van de fabrieksgarantie vallen is het aan te raden de officiële fabrieksspecificaties op te volgen. Dit is om de fabrieksgarantie te kunnen blijven garanderen.  Wij kunnen dit natuurlijk ook voor u verzorgen tegen scherpe prijzen. Vraag ons vrijblijvend om een offerte volgens fabrieksonderhoud.


Welke onderdelen worden er gebruikt?

In de prijsberekening zijn kwaliteitsonderdelen opgenomen van de grote onderdelenfabrikanten die ook aan de autofabrikanten leveren. Op die manier bent u verzekerd van onderdelen van "originele kwaliteit". Dit houdt in dat zij voldoen aan de eisen die de fabrikant van de auto daaraan stelt.


De benodigde reparatie staat niet in de keuzelijst, wat nu?

We kunnen alle werkzaamheden aan auto's uitvoeren, maar helaas niet alle voorkomende werkzaamheden online laten berekenen. U kunt bij ons voor overige zaken per telefoon of email een offerte opvragen.